Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Θερμή παράκληση για βοήθεια ενόσω η κατάσταση στην Ιαπωνία επιδεινώνεται

Το Διεθνές Δίκτυο Φίλοι της Γης εκφράζει την ειλικρινή του συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πλήγηκαν από τις αλλεπάλληλες καταστροφές, οι οποίες προκλήθηκαν από το σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία.

Ο σεισμός μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που κτύπησε στις 11 Μαρτίου προκάλεσε ένα τεράστιο τσουνάμι, πυρκαγιές και, τώρα, μία κλιμακούμενη πυρηνική καταστροφή. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 14,600 άνθρωποι έχουν πεθάνει ή αγνοούνται και περίπου 450,000 χιλιάδες στεγάζονται σε προσωρινά καταφύγια. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν ακόμη για βοήθεια, ενώ η πυρηνική κρίση που διαδραματίζεται στη Φουκουσίμα δημιουργεί επιπρόσθετη αβεβαιότητα και φόβο.

Ο Junichi Mishiba, Υπεύθυνος Εκστρατειών της οργάνωσης Φίλοι της Γης Ιαπωνίας, δηλώνει:

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά τα μηνύματα υποστήριξης που λάβαμε από ολόκληρο τον κόσμο για όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτήν τη φυσική αλλά και ανθρωπογενή καταστροφή. Εκφράζουμε επίσης τη βαθιά μας ανησυχία για τις ζωές αυτών των ανθρώπων και την επιδείνωση της κατάστασης των πυρηνικών αντιδραστήρων, καλώντας τις Ιαπωνικές Αρχές και την Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκυο (Tokyo Electric Power Company) να κάνουν οτιδήποτε είναι εφικτό, έτσι ώστε να αποτρέψουν μία ανυπολόγιστου μεγέθους καταστροφή για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και το τοπικό οικοσύστημα, λόγω της διαρροής ραδιενέργειας και της ενδεχόμενης τήξης των πυρηνικών καυσίμων στους αντιδραστήρες».

Ο Nnimmo Bassey, Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Φίλοι της Γης, αναφέρει:

«Οι σκέψεις όλων μας στρέφονται προς τους ανθρώπους της Ιαπωνίας μετά τα τραγικά επακόλουθα του σεισμού και του τσουνάμι. Ενώ αυτές είναι φυσικές καταστροφές, η συνεπακόλουθη πυρηνική καταστροφή είναι ανθρωπογενής και καταδεικνύει περίτρανα, τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες χώρες, την άμεση ανάγκη τερματισμού των σχεδίων δημιουργίας νέων σταθμών πυρηνικής ενέργειας, παροπλισμού των υφιστάμενων σταθμών και επενδύσεων σε ασφαλείς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε άλλες ζωές στο βωμό του βιομηχανικού λόμπι πυρηνικής ενέργειας».

Το Διεθνές Δίκτυο Φίλοι της Γης θεωρεί ότι η τελευταία πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα πρέπει να οδηγήσει στην άμεση αναθεώρηση των συνεπειών αυτής της επικίνδυνης τεχνολογίας και των υφιστάμενων σχεδίων για κατασκευή ακόμη περισσότερων πυρηνικών αντιδραστήρων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Φίλοι της Γης Ιαπωνίας απευθύνουν θερμή έκκληση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα δοθεί σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ιαπωνία. Μπορείτε να προσφέρετε την οικονομική σας υποστήριξη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διεθνούς Δικτύου Φίλοι της Γης:


Ο Σάββας Ζώτος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Φίλοι της Γης Κύπρου, επισημαίνει:

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που οργανώνουν οι Φίλοι της Γης. Πρέπει να δράσουμε με αλληλεγγύη προς όλα τα θύματα αυτής της φυσικής και ανθρωπογενούς καταστροφής, καθώς επίσης και να κτίσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα για την οριστική αποτροπή του πυρηνικού εφιάλτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου