Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πρόσκληση: Σεμινάριο Heuritage

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HEURITAGE:

Το πρόγραμμα HEURIT(AGE) ασχολείται με την προώθηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιά της Λεμεσού μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα παρέχει την ευκαιρία στους κάτοικους της πόλης και επαρχίας Λεμεσού να μάθουν περισσότερα για την τοπική κληρονομιά και τον πολιτισμό τους, ενώ την ίδια στιγμή τους βοηθά να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες συνήθως δεν είναι εύκολα διαθέσιμες.

Παράλληλα, δίνει τόσο στα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ένα εργαλείο για την υπέρβαση της κοινωνικής απομόνωσης και προώθησης διαλόγου με τη νέα γενιά, καθώς και την ευκαιρία να συνεργαστούν για να συγκεντρώσουν εκ νέου τα κομμάτια του παζλ που αποτελούν την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η δημιουργία, προώθηση και λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος (http://limassol.heuritage.eu), όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν (upload) φωτογραφίες και άλλο υλικό, συνοδευόμενο από μια μικρή περιγραφή. Στην συνέχεια το υλικό αυτό θα επεξεργάζεται καταλλήλως (searchable) ούτως ώστε να αποτελεί αντικείμενο ειδικά σχεδιαζόμενης μηχανής αναζήτησης (search engine) που θα λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://limassol.heuritage.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου