Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ντροπή, ντροπή, το Δαδούδι να κτιστεί! Κάτω τα χέρια από το Δασούδι!

Η ανεξάρτητη και αυθόρμητη ομάδα πολιτών SOS – Σώστε το Δασούδι, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λεμεσού και η περιβαλλοντική μη-κυβερνητική οργάνωση Φίλοι της Γης Κύπρου διοργάνωσαν μία ειρηνική διαμαρτυρία για την προστασία της περιοχής στο Δασούδι της Λεμεσού, το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011.

Η οργανωμένη πορεία και ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την περιοχή του Εναερίου, έφτασε μέχρι το ενημερωτικό περίπτερο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) στο Δασούδι και από εκεί επέστρεψε ξανά στο χώρο στάθμευσης του Εναερίου. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκατοντάδες ενεργοί πολίτες από τη Λεμεσό και ολόκληρη την Κύπρο, οι οποίοι τάσσονται υπέρ:

Ø Της προστασίας του κρατικού δάσους και της παραλίας στο Δασούδι,

Ø Της διασφάλισης του δημόσιου ανοικτού χώρου και κοινωφελών υπηρεσιών,

Ø Της εφαρμογής ανοικτών, δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης, οι οποίες θα πρέπει να στηρίζονται στο σεβασμό των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Έχοντας ως κεντρικά συνθήματα το «Ντροπή, Ντροπή, το Δασούδι να Κτιστεί!» και «Κάτω τα Χέρια από το Δασούδι!», οι ενεργοί πολίτες απαίτησαν ειρηνικά και δυναμικά την εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων:

ü Άμεση ανάκληση των δύο πολεοδομικών αδειών που έχουν ήδη δοθεί στον ΚΟΤ,

ü Άμεση απόσυρση των άλλων δύο πολεοδομικών αιτήσεων του ΚΟΤ, η εξέταση και έγκριση των οποίων εκκρεμεί,

ü Πλήρη εφαρμογή των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού και την άμεση εκπόνηση ενός Σχεδίου Περιοχής για το Δασούδι,

ü Άμεση δημοσιοποίηση της σύμβασης μεταξύ Υπουργικού Συμβουλίου και ΚΟΤ, καθώς επίσης και των συμβολαίων εκμίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΟΤ.

Στο δελτίο τύπου επισυνάπτονται 3 φωτογραφίες από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν περισσότερες φωτογραφίες, μέσω της ιστοσελίδας: http://www.flickr.com/photos/58711748@N05/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου