Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Διοργάνωση ποδηλασίας για τον τερματισμό της περιοδείας του μονοπατιού Ε4!

Η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης Κύπρου, με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Επίτροπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, διοργανώνει μία εκδήλωση ποδηλασίας το Σάββατο, 14 Μαΐου, στις 10:00. Η ποδηλασία, η οποία θα καλύψει μία απόσταση 20 χιλιομέτρων και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, θα έχει ως αφετηρία το Δασικό Σταθμό Δεκέλειας και θα καταλήξει στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου και θα τερματιστεί η περιοδεία του Κυπριακού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4.

Η διοργάνωση της περιοδείας εντάσσεται στο πλαίσιο μίας νέας εκστρατείας δημόσιας ενημέρωσης και άσκησης πολιτικής πίεσης που προωθεί η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης, η οποία αποσκοπεί στην κοινωνική ανάδειξη και περιβαλλοντική προστασία του Κυπριακού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4. Ειδικότερα, οι βασικοί στόχοι της εκστρατείας που διοργανώνουν οι Φίλοι της Γης είναι:

ü                  Αφενός, η ανάδειξη του Κυπριακού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, για σκοπούς άθλησης και αναψυχής, αγροτουρισμού και οικοτουρισμού, καθώς επίσης και προώθησης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης ·
ü                  Αφετέρου, η καταγραφή των σημαντικότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κυπριακό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 και η άσκηση εντονότερης πολιτικής πίεσης για την αντιμετώπιση και επίλυση τους, με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Κυπριακού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, συνολικού μήκους 580 χιλιομέτρων, μια εξειδικευμένη ομάδα από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Φίλοι της Γης, η οποία αποτελείται από διάφορες ειδικότητες (περιβαλλοντολόγους, δασοπόνους, τοπογράφους, φωτογράφους και εικονολήπτες, κτλ), θα καταγράψει και θα ψηφιοποιήσει τη διαδρομή του μονοπατιού, συμβάλλοντας έτσι στην παροχή των απαραίτητων πληροφοριών προς τους Κύπριους και ξένους τουρίστες που ενδιαφέρονται να το εξερευνήσουν.

Η οργανωμένη πεζοπορία και ποδηλασία κατά μήκος ολόκληρου του φυσικού μονοπατιού διεξάγεται μεταξύ 25 Απριλίου και 14 Μαΐου 2011. Η περιοδεία έχει ξεκινήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου και θα καταλήξει στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, διασχίζοντας στο ενδιάμεσο τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου. Η τριμελής ομάδα εθελοντών διανυκτερεύει σε παραδοσιακά αγροτουριστικά καταλύματα, στο ξενώνα και σε κατασκηνωτικούς χώρους του Τμήματος Δασών, καθώς επίσης και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

Η περιοδεία του Κυπριακού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 φέρει την οικονομική υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://foecyprus.weebly.com/e4.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου